Helsingin Sanomat kirjoitti tänään uutisen samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliitosta, josta yleisesti käytetään lyhennettä homoliitto. Suurin osa eduskunnastamme haluaa selvästi vähät välittää ihmisten tasa-arvoisuudesta lain edessä. Ainoastaan Vasemmistoliitto ja Vihreät tukevat tasa-arvoa tässäkin asiassa.
Suomen oikeuden mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta syrjiä tai asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Homoavioliittojen kieltäminen rikkoo ihmisten oikeutta tasa-arvoisuuteen lain edessä. Rekisteröity parisuhde ei takaa samoja oikeuksia kuin avioliitto. Rekisteröityneessä parisuhteessa elävät eivät esimerkiksi saa ottaa yhteistä sukunimeä, eikä heillä myöskään ole adoptio-oikeutta.
Kaikki muistavat varmasti Oinosen(PS) koiravertaukset, kun eduskunnassa puhuttiin perheen sisäisestä adoptiosta. Tasa-arvon ihmisenä haluaisin kuitenkin LGBT (Lesbo, Gay, Bi, Trans) -pariskunnille samanlaiset adoptio-oikeudet kuin muillekin pariskunnille. LGBT -parisuhteissa eläneitä lapsia on tutkittu paljon Yhdysvalloissa, jossa miljoonia lapsia elää kyseisissä parisuhteissa. Tutkimuksissa on käynyt selvästi selville:
- LGBT -parisuhteessa kasvaneet lapset eivät ole yhtään todennäköisemmin homoja, kuin heteroperheissä kasvaneet lapset
- Heitä ei käytetä yhtään enempää seksuaalisesti hyväksi, kuin muitakaan lapsia (en siis millään tavalla itse hyväksy lasten hyväksikäyttöä. Mutta välillä kuulee, että homoperheissä lapsia käytetään säännöllisesti seksuaalisesti hyväksi.)
- Heillä ei ole yhtään enempää seksuaalisen identiteetin kriisejä, kuin heteropariskunnissa kasvaneilla lapsilla
- Heillä ei ole vääristyneitä seksuaalisia käyttäytymismalleja
LGBT -parisuhteissa elävät lapset kasvavat tilastojen mukaan hyvin samalla tavalla, kuin ns. tavallisissa perheissä kasvaneet lapset. Tutkimuksissa on kuitenkin korostettu, että kouluelämässä LGBT -lapset kohtaavat hieman enemmän kiusaamista ja tarvitsevat tukea tässä vaiheessa. Varmasti olisi koulussa tärkeätä puhua erilaisista parisuhteista ja rakkaudesta ylipäätänsä. Opettaa lapsille hyväksyntää, eikä eduskunnan tavoin toivottaa homoja heittelemään voltteja. Näin kuvainnollisesti puhuen.
Toivottavasti vuonna 2011 saadaan tähän asiaan järkeä. Uusi eduskunta voisi tehdä Suomesta tasa-arvoisemman paikan. Se onnistuu helposti – lakia muuttamalla.